Yksityisleasing on järkevääAutoalan murros herättää kilpa-autoilija Emma Kimiläisessä innostusta ja suuria tunteita. ”Uudet ilmiöt ja teknologia kiinnostavat minua valtavasti. Autoilu ei lopu, mutta tavat liikkua ja käyttää autoa muuttuvat maailmassa. Mielestäni esimerkiksi yksityisleasing on järkevä tapa hankkia auto, koska ihmisten elämäntilanteet ja toiveet auton suhteen muuttuvat”, Kimiläinen kertoo. Kysyimme häneltä autoilun uusiin ilmiöihin liittyviä kysymyksiä.


Mitä ”vihreä autoilu” mielestäsi tarkoittaa?

”Sanaparista tulee minulle ensimmäisenä mieleen vähäpäästöisyys ja välittäminen. Konkreettisesti vihreää autoilua voi tukea ostamalla esimerkiksi uuden auton. Sen ei tarvitse olla sähköauto, koska kaikki uudet autot kuluttavat voimanlähteestä riippumatta merkittävästi vanhoja autoja vähemmän.”

”Vihreä autoilu tarkoittaa mielestäni myös auton käytön vähentämistä sekä hybridiä tapaa liikkua: Silloin kun on kätevämpää liikkua ratikalla tai pyörällä, kannattaa käyttää niitä. Itsekin käytän hyvin erilaisia kulkuvälineitä tilanteesta riippuen.”

Mitä ajattelet autoilusta palveluna?

”Minusta ainoa järkevä tapa ostaa auto tänä päivänä on ostaa se kuukausierällä. Pidän yksityis-leasingin ajatuksesta – silloin voi vaihtaa autoa sujuvasti, jos mieltymykset muuttuvat tai autoihin tulee tarjolle uusia kiehtovia ominaisuuksia. Elämäntilanteet muuttuvat ja voit ihastua uuteen automalliin!”

”Myös jakamispalvelut autoilussa ovat tietyissä tilanteissa hyvä ratkaisu. Jos menen koko päiväksi autolla kaupunkiin, ei ole järkevää seisottaa autoa tätä aikaa parkkihallissa.”

Mitä ajatuksia autonominen autoilu eli ilman kuljettajaa liikkuvat autot herättävät ajamisen ammattilaisessa?

Nautin autoilusta ihan valtavasti. Totta kai itsestään ajavalle autolle löytyy minunkin elämästäni silti sopivat tilanteet, jolloin voin laittaa aivot narikkaan. ”

”Kaikkein eniten minua huolestuttaa autonomisessa autoilussa tietoturva. Kun kaikki verkottuu toisiinsa, maailma muuttuu hyvin haavoittuvaksi. Tietoturvasta puhutaan minusta yhä liian vähän.”

Millaisia suomalaiset autoilijat mielestäsi ovat?

”Suomalaiset autoilijat ovat todella hyviä kuskeja. Etenkin talviautoilussa ja autojen tuntemuksessa olemme todella hyviä. Mutta olemme myös hieman itsekkäitä autoilijoita. Tämä on kuitenkin onneksi muuttumassa.”

 Mitä tarkoitat itsekkyydellä?

 ”Vetoketjuefekti toimii täällä Suomessa. On ihmeellistä, että oikealla ajavien kaistalla nopeus lisääntyy, kun suunnittelee ohitusta. Tämä on mielestäni kummallinen suomalainen perisynti.”

Mitä haluat sanoa suomalaisille autoilijoille kesän kynnyksellä?

”Ajamisen iloa!”

Lue lisää