Auto on minulle yrittäjyyden symboliMaailman kaunein auto! Sellainen BMW:n i8 Jutta Larmin silmissä on. Estetiikan lisäksi hän arvostaa autoissa laatua, ajomukavuutta sekä turvallisuutta. Larm on henkeen ja vereen BMW-ihminen. Autotallista kotona Pirkkalassa löytyy kaksi mustaa BMW:tä – i8:n lisäksi X7.

”Molemmat ovat jäätävän kauniita.”

Auto ylipäätään on ollut aina Larmille todella tärkeä asia elämässä.

”Nuorempana, kun minulla ei ollut taloudellista mahdollisuutta panostaa haluamaani autoon, pihistin mieluummin vaikka asumisesta, että sain hyvän auton”, Larm sanoo.

Hän kertoo monta kertaa miettineensä, mistä hänen oma merkkiuskollisuutensa kumpuaa.

”Miksi juuri BMW? Miksi ei esimerkiksi Audi tai Mersu? Koen, että BMW on brändinä huippulaatua. Sen sporttisuus ja energisyys viehättävät minua. Kun uusi BMW:n malli ilmestyy, katson heti miltä se näyttää. Jos se näyttää kauniilta, lähden koeajamaan.”


Pieniä hyväntahdon eleitä

Larm ajaa päivittäin kotoa Pirkkalasta Tampereelle FitFarm-yrityksensä toimistolle. Lisäksi matkaa taittuu pidemmillä luentoreissuilla. Autoiluun kiteytyy monta asiaa. Auto on Larmille myös yrittäjyyden ja menestyksen symboli.

”Yrittäjänä olen tehnyt todella paljon töitä menestyksen eteen, ja auto tavallaan muistuttaa minua siitä. Kävelen monta kertaa päivässä autoni luokse – se on tärkeä ja läsnä elämässäni. Haluan panostaa autoon enemmän kuin vaikkapa muotiin.”

Autossa Larm nauttii usein hiljaisuudesta. Radio on yleensä kiinni. Puhelimella hän soittaa ystävilleen mitä kuuluu -puheluita tai hyödyntää ajan työasioita hoitamalla.

”Mieheni kuuntelee autossa podcasteja ja on niistä vaikuttunut. Seuraavaksi aion itsekin ottaa niistä kopin, vaikka tykkäänkin olla autossa välillä vain ihan hiljaa.”

Kaahariksi Larm ei tunnustaudu. Ennemminkin hän nauttii muiden autoilijoiden ja jalankulkijoiden huomioimisesta ja kohteliaasta käytöksestä. Etenkin helsinkiläisautoilijat saavat Larmilta kiitosta käytöstavoista: Kaistan vaihtaminen onnistuu ilman stressiä. Muualla Suomessa näin ei aina valitettavasti ole.

”Koitan itse huomioida liikenteessä muut kulkijat, nostan käden herkästi kiitokseksi ja nautin pienistä hyväntahdon eleistä. ”

Aikaa matkustamiseen hän varaa riittävästi, ettei kiireen tuntua synny.

”En ole revittelijä, vaikka i8 ulkonäöltään viestii siitä, että olisi kiva kaasuttaa. Maltti on valttia.”

 

Iltaluennolta kotiin omalla autolla

Entä mitä Larm ajattelee vastuullisesta autoilusta? Mitä ajatuksia vihreä autoilu hänessä herättää?

”BMW:n i8 -autoni on hybridi. Lataan sitä kotona jatkuvasti ja huomaan, että tankkaamassa täytyy käydä vain harvoin. En pode omasta yksityisautoilustani huonoa omaatuntoa. Kun haluan päästä iltaluennolta nopeasti omaan kotiin, oma auto merkitsee silloin paljon.”

Larm seuraa kuitenkin aktiivisesti uusien teknologioiden kehittymistä. Hän haluaa olla avoin erilaisille vaihtoehdoille eikä esimerkiksi autoilu palveluna ole hänen mielestään pois suljettu ajatus tulevaisuudessa.

”Toivon kuitenkin, ettei robotisaatio etene niin pitkälle, etteivät autot enää tarvitse kuljettajia. Kyydissä istuminen ei ole minulle sama asia kuin ajaminen. Toivon, että saan tulevaisuudessakin itse ajaa autoa.”


Huolto pelaa!

Larm pitää autoilussa tärkeänä, että huolto pelaa.

”Siksikin olen merkkiuskollinen. Minut on aina otettu autohuollossa todesta. Helppous ja toimivuus ovat asioita, joita todella arvostan autoilussa.”

Vaikka Larm on aina halunnut panostaa autoihinsa ja hänellä on ollut elämänsä aikana lukuisia eri BMW:n malleja, ihka ensimmäinen auto ei ollut BMW.

”Se oli Mazda 323, jonka iskä osti minulle, kun sain ajokortin.”


Jutta Larm on usein kuultu esiintyjä Laakkosen tilaisuuksissa ja hän toimiikin Laakkosen BMW Ladies yhteisön keulakuvana.


Teksti: Jonna Vuokola

 

Lue lisää