Huoltovideon katselu on autonomistajalle avartava kokemus.

Huoltovideon katselu on autonomistajalle avartava kokemus.

Kännykkä piippaa tekstiviestin saapumisen merkiksi. Napsautat viestiä, ja yhtäkkiä katsot lattiaperspektiivistä autoasi, joka on nostettu yläilmoihin. Kamera tarkentaa kohteeseensa ja mekaanikko käy läpi rauhallisesti ja asiantuntevasti autohuollon eri vaiheita. Jarrupalat ja nivelistö näyttävät siisteiltä. Auto tuntuu olevan kunnossa – olipa avartava kokemus!

Laakkosen kaikissa liikkeissä on nykyisin mahdollista autohuollon verkkovarausjärjestelmästä tilata maksutta myös huoltovideo. Yhä useampi asiakkaamme tilaa videon ja lähes kaikki saamamme palaute on ollut positiivista. Viisi tähteä on yleisin palvelusta saamamme arvosana. Asiakkaan ensireaktio on ollut Vau!

Digitalisaatio etenee autoalalla monella eri rintamalla. Sen tarkoitus on sujuvoittaa autonomistajan arkea ja tuoda palveluun läpinäkyvyyttä. Hyvä esimerkki tästä on myös MaksuDiili-palvelumme. Sen avulla asiakas voi maksaa varaosat ja tarvikeostot itselle sopivissa kuukausierissä. Huoltolaskun voi maksaa MaksuDiilin avulla etukäteen mobiilisti puhelimeen lähetettävän maksulinkin avulla. Auton noutaminen huollosta on tällöin nopeaa ja vaivatonta.

Olemme pyrkineet laajentamaan palveluntarjontaamme jatkuvasti sekä kehittämään jo olemassa olevia palveluita. Huoltovideoissa uutena ominaisuutena niihin on mahdollista lisätä korjauksesta kustannusarvio, jonka asiakas pystyy halutessaan suoraan hyväksymään.

Ääni ja kuva ovat autohuollossa lyömätön yhdistelmä. Useimmiten autot ovat kunnossa ja tämä tieto dokumentoituna on asiakkaalle jo sinänsä arvokas. Mutta jos moottorissa on esimerkiksi öljyvuoto, pystytään tämä taltioimaan videolle sekä näyttämään, mistä vika johtuu.

Erilaisia palveluita yhdistelemällä pystymme tuomaan joustavuutta ja sujuvuutta ihmisten kiireiseen arkeen sekä lisäämään heille tarjotun informaation määrää. Noutopalvelu hakee tarvittaessa auton huoltoon kotoa tai työpaikalta, huollosta lähetetään asiakkaalle video ja auto palautetaan takaisin asiakkaalle. Asiakkaan ei ole täytynyt mennä minnekään, mutta silti hän on täysin selvillä tapahtuneista toimenpiteistä.

Emme ole halunneet rajoittaa palvelua tiettyyn automerkkiin, vaan palvelu on tarjolla kaikille Laakkosen automerkeille. Videot ovat yleensä yhden kahden minuutin mittaisia. Innostus on ollut yhtäläistä kaikkien automerkkien omistajien suunnalta.

Jokainen mekaanikkomme on paitsi huippuammattilainen, myös oma persoonansa. Tämä saa näkyä myös huoltovideoissa. Jokainen tekee dokumentoinnin omalla tyylillään. Milloin sinä olet viimeksi tarkkaillut autoasi lattiaperspektiivistä?

Toni Louho
Jälkimarkkinointipäällikkö, Laakkonen

 

Lue lisää