Ympäristö ja ilmasto

 

Olemme sitoutuneet valtion ja autoalan Green Deal -ilmastosopimukseen. Tavoitteenamme on, että Laakkosen uutena myytävien autojen keskimääräinen hiilidioksidipäästö on markkinoiden keskiarvoa pienempi. Onnistumisen keskiössä ovat omien liiketoimintaamme liittyvien toimenpiteiden lisäksi edustamamme kaupallisesti merkittävät, vastuullisuutta ja kestävää kehitystä edistävät vahvat autobrändit. GreenDrive-konseptimme auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja, jotka tukevat kestävää autoilua.

Sitoudumme Green Deal -ilmastosopimukseen konkreettisin ja mitattavin toimenpitein

Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus allekirjoittivat 22.11.2018 autoalan ja valtion välisen Green Deal -ilmastosopimuksen. Autoalan ja valtion yhteiset tavoitteet tukevat liikenteelle asetettujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvojen energiatehokkuuden parantumista sekä biopolttoaineiden ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä.

Laakkonen sitoutui Green Deal -ilmastosopimukseen syyskuussa 2021. Sitoutumista olemme suunnitelleet pitkään ja olemme työstäneet siihen konkreettiset ja mitattavat toimenpiteet, joilla on todellinen merkitys ilmastolle.

Lupauksemme Green Deal -ilmastosopimukseen liittyen: 

Laakkonen GreenDrive – tie kestävään tulevaisuuteen

Kestävän autoilun GreenDrive-konseptimme ohjaa asiakkaidemme valintoja. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme löytämään juuri sellaisen auton ja käyttövoiman, jotka vastaavat parhaiten heidän tarpeitaan. GreenDrive-konsepti esittelee kestävään autoiluun soveltuvat autot voimalähteestä riippumatta: sähkö-, hybridi- ja kaasuautot. Edustamme kaupallisesti merkittäviä, vastuullisuutta ja kestävää kehitystä edistäviä vahvoja autobrändejä.

Opastamme asiakkaitamme kestävän autoilun kysymyksissä niin asiakaskohtaamisissa kuin digitaalisesti GreenDrive-verkkosivuillamme. GreenDrive-verkkosivuilta löytyy kattavasti tietoa käyttövoiman valintaan sekä vastauksia tyypillisimpiin sähköautoon liittyviin kysymyksiin, kuten toimintavarmuus ja lataaminen.  

Verkkosivuillamme myytävien autojen päästöjä voi vertailla suhteutettuna asiakkaan arvioimiin ajokilometreihin helpon päästölaskurin avulla. Päästölaskuri havainnollistaa autonostajalle tarkemmin hänen harkitsemansa auton ympäristövaikutuksia. 

GreenDrive-malliston autoihin on saatavilla yksityisleasingtyyppinen GreenDiili-rahoitussopimus, joka mahdollistaa uuden vähäpäästöisen ja kestävän kehityksen mukaisen auton käyttöön 2–4 vuodeksi edullisesti kuukausimaksulla ja ilman käsirahaa.

Toimenpiteet omassa toiminnassamme

Omaa toimintaamme sääntelevät ympäristön ja ilmaston hyvinvointiin tähtäävät toimintaohjeet on laadittu modernin autotalon näkökulmasta. Tavoitteenamme on kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja teemme aktiivisesti työtä vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia edelleen. Toiminnassamme noudatamme aina Suomen ympäristölainsäädäntöä ja sitoudumme myös yhteistyökumppaneidemme asettamiin ympäristövaatimuksiin.

 

Hiilineutraali jätehuolto

Laakkosella on käytössä Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

Vuonna 2020 jätehuollostamme aiheutui 121 tonnia hiilidioksidipäästöjä, jotka hyvitimme L&T:n Hiilineutraali jätehuolto -palvelun kautta hankkimalla pysyviä hiilinieluja metsittämällä.

 

Autoliiketoimintojen ISO 14001 -sertifikaatti

AKL-Sertifikointi Oy on myöntänyt autoliiketoiminnallemme ISO 14001:2015 -standardin sertifikaatin, joka kattaa autojen myynnin, huolto- ja korjaustoiminnot sekä varaosamyynnin.

 

SER-kierrätyspisteet

Vastaanotamme asiakkaidemme kotitaloudesta peräisin olevat käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet. SER-keräyspisteet löytyvät kaikista toimipisteistämme eikä romun kierrätykseen tuominen vaadi uuden tuotteen ostoa. Käytöstä poistetun sähkö- ja elektroniikkalaitteen koko ei saa ylittää minkään sivun osalta 25 cm, jotta voimme ottaa romun kierrätettäväksemme.