Itsenäinen suomalainen perheyritys

Laakkonen-konserni on perustettu 1960 Joensuussa. Yrittämiseen kasvanut Laakkosen suku on luonut kahden automerkin yrityksestä merkittävän liike-elämän vaikuttajan ja työnantajan.


Tero Panhelainen
toimitusjohtaja
Veljekset Laakkonen Oy ja Autotalo Laakkonen Oy

Konsernin autoliiketoiminnoista vastaavat Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy, joiden muodostama autojen vähittäismyyntiketju tekee vuosittain yli 36 000 onnistunutta autokauppaa ja hoitaa yhteensä yli 250 000 huoltokäyntiä. Autokonsernin toimitusjohtajana toimii Tero Panhelainen. Edustamme suosittuja automerkkejä: Audi, BMW, Dacia, Ford, Hyundai, Mazda, MINI, Mustang, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Subaru, ja Volkswagen. Edustukset vaihtelevat liikekohtaisesti. Menestyksemme ja onnistuneiden autokauppojen salaisuus on säilynyt samana alusta asti: asiakassuhteisiin panostaminen sekä työntekijöiden arvostus ja ammattitaidon jatkuva hiominen.

Laakkonen-konserni työllistää lähes 1200 henkilöä. Konsernin liikevaihto oli vuoden 2016 lopussa päättyneellä tilikaudella lähes 0,6 miljardia €.

”Laakkosen yrityskulttuuriin kuuluu vahva asiakaslähtöisyys. Meillä on selkeä visio, jonka mukaan suunnistamme eteenpäin ja johon kaikki toimintamme tähtää. Haluamme olla asiakkaiden silmissä arvostettu ja luotettava täyden palvelun autotalo, joka on alan ykkönen kaikilla mittareilla mitattuna. Olemme tyytyväisiä vasta sitten kun asiakaskin on tyytyväinen. Huolimatta internetin noususta tärkeään rooliin autonvalinnassa asiakas haluaa silti kuulla autosta tarkemmin asiantuntevasti palvelevalta myyjältä. Myymme huippumerkkejä vaativille asiakkaille, siksi myyjiemme tuotetuntemuksen ja ammattitaidon pitää olla huippuluokkaa” toteaa toimitusjohtaja.

 

Laakkonen Yhtiöt – monessa mukana

Laakkonen Yhtiöiden juuret ovat Pohjois-Karjalan metsissä ja Tauno Laakkosen perustamassa puutavarayhtiössä. Nykyään puutavarakaupasta on jo luovuttu, mutta tilalle on tullut menestyksekästä autokauppaa, lehtiä, painotuotteita, kiinteistöjä ja Kytäjän golf-ja asuinalue. Huolimatta toiminnan laajentumisesta ja kasvamisesta yhdestä yrityksestä monialayhtymäksi, joka toimii ympäri Suomea, on Laakkosen perheyrityksen sydän ollut aina Joensuussa.

Laakkonen Yhtiöiden liiketoiminnan päähaarat ovat autojen vähittäiskauppa, lehti-, kirja- ja tarrapaino -toimiala. Autoliiketoiminnan lippulaivat ovat Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy. Mediakonsernin emoyhtiönä toimii Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj.

Hallinto ja konsernipalvelut

Laakkonen autokonsernin johtoryhmä

Toimitusjohtaja Tero Panhelainen
Markkinointi, viestintä    Tea Koivisto                      
Jälkimarkkinointi Simo Ahlgren
Jälkimarkkinointi, kenttä Harri Saastamoinen
Talous Leena Turunen
Yritysmyynti Nina Reinilehto
   
Myyntijohtajat  
Audi - Seat - Volkswagen Marko Pakarinen
Audi - Seat - Volkswagen aluemyyntijohtaja     Tea Välimäki
BMW - MINI Olli Husa
Ford Pekka Soisalo
Skoda - Nissan - Hyundai, Renault, Dacia   Patrik Viertola
Opel - Mazda - Subaru Harri Pasanen
Peugeot Markku Moilanen
Vaihtoautot Eero Koivula


Kauppahuone Laakkonen Oy (y-tunnus 0167726-7)

Veljekset Laakkonen Oy (y-tunnus 2081088-7)
Autotalo Laakkonen Oy (y-tunnus 1110116-5)
Autokiinteistöt Laakkonen Oy (y-tunnus 2273311-7)

Kosti Aaltosen tie 9
80140 Joensuu
Vaihde 010 309 2500
Fax 010 309 2580

Asiakkaan tyytyväisyys kaikki kaikessa

Laakkosella asiakastyytyväisyys on perinteisesti ollut tärkeä toiminnan mittari. Teemme asioita omalla, yhteisesti määritetyllä tavallamme. Laakkosen tapa toimia on punainen lankamme, jonka avulla pyrimme kaikessa tekemisessämme korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti ja liikekohtaisesti niin myynnin kuin jälkimarkkinoinninkin osalta – näin voimme seurata koko toimintaamme koskevien tulosten kehitystä sekä yleisellä että paikallisella tasolla. Samalla saamme arvokasta tietoa mahdollisista kehitystarpeista.

Asiakastyytyväisyysindeksi on Laakkosen kaikkien liikkeiden myynti- ja huoltopalvelun saamien indeksien keskiarvo. Kyselyn toteuttaa Kuulas Research Agency. Liikekohtaisen myynnin ja huollon asiaskastyytyväisyyden näet kunkin liikkeen omalta sivulta. Siirry liikkeiden sivuille tästä.

Laadulliset ja ympäristölliset tavoitteet

Palveluprosessiemme korkea laatu on yksi Laakkosen ydintavoitteista, jonka toteutumisen varmistamme kaikissa toimipisteissämme yhteisillä pelisäännöillä, Laakkosen Tapa Toimia -toimintaohjeilla. Kaikki palveluprosesseihin osallistuvat työntekijämme noudattavat näitä ohjeita. Laakkosen Tapa Toimia ohjaa meitä tekemään asiat ammattimaisesti ja kerralla oikein sekä toimimaan kaikissa tilanteissa asiakkaiden tyytyväisyyttä lisäävällä tavalla. Laatuohjelmien toteutumista seuraamme jatkuvasti mm. koko konsernia koskevilla ja liikekohtaisilla asiakastyytyväisyysmittauksilla. 

ISO 14001 -ympäristösertifikaatti

Toimipisteidemme ympäristöjärjestelmä on sertifioitu ISO 14001 -standardin mukaisesti. Lisäksi käytämme huoltotoiminnassamme vain Öljyalan keskusliiton listaamia hyväksyttyjä pesuaineyhdistelmiä.

SER –keräys

Laakkosen toimipisteissä otetaan asiakkaalta vastaan kotitaloudesta peräisin olevat ja niihin rinnastettavat sähkö- ja elektroniikkalaitteet ilman vaatimusta uuden tuotteen ostosta. 

Vastaanoton edellytyksenä on, että käytetty sähkö- ja elektroniikkalaite ei ulkomitoistaan miltään osin ylitä 25 cm.

Vastuuntuntoisesti eteenpäin

Laakkoselle on suomalaisena perheyrityksenä tärkeää hoitaa yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvät vastuuasiat moitteettomasti, asiakkaidemme arvostamalla tavalla. Taloudellinen vastuu ohjaa liiketoimintaamme siten, että olemme vakavaraisia ja pystymme täyttämään velvoitteemme niin työntekijöitä kuin valtiotakin kohtaan. Ympäristövastuu käsittää ympäristöllisten tekijöiden huomioonottamista mm. autojen kuljetuksissa, huoltotoiminnassa ja yksittäisten työntekijöiden työrutiineissa. Sosiaaliseen vastuuseemme kuuluvat henkilökunnan asianmukainen koulutus, osaaminen ja työilmapiirin säilyttäminen motivoivana.

Osana sosiaalista vastuutamme kannamme huolta pienistä lapsipotilaista. Yhteistyömme Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa on monivuotinen ja tuemme sen kautta aktiivisesti lasten syöpäsairauksien tutkimusta, sydänläppä-hanketta ja uuden lastensairaalan laitehankintoja vähintään 50.000 eurolla vuodessa.

Kun asiakkaana huollatat autosi Laakkosella, olet mukana tekemässä hyvää ja auttamassa pieniä potilaita.

Sponsorointia koskevat periaatteet Laakkosella

Lähtökohtaisesti suhtaudumme avoimesti eri tahoilta tuleviin sponsorointiehdotuksiin, mutta koko Laakkonen-konsernia sitovista valtakunnallisista sponsorointikohteista päätämme aina keskitetysti markkinointiorganisaatiossamme. Päätämme kalenterivuosittain mihin yhteistyökohteisiin ja -kumppaneihin keskitämme sponsorointiin varatut varat.

Tervetuloa meille töihin

Laakkosen perheyrityksessä on aina arvostettu työntekoa ja työntekijöitä. Laakkonen-konserni on merkittävä ja vakavarainen työnantaja. Autokaupan eturivin yrityksessä on hyvä paikka kehittyä alan ammattilaisena ja edetä omilla saavutuksilla myös muihin Laakkonen Yhtiöihin.

Työnhakulomake

Avoimet työpaikat Hakuaika päättyy
   
Laakkonen Helsinki hakee palvelumyyjää 31.03.2017. klo 18.00
Laakkonen Kerava hakee vaihtoautomyyjää 31.03.2017. klo 18.00
Laakkonen Lahti hakee vaihtoautomyyjää 28.03.2017. klo 18.00
   
Laakkonen
Hakuvahdit (0)