Älykäs autoilu blogi

 

 

 

Mitä kaikkea älykäs autoilu tänä päivänä tarkoittaa? Millaisia kysymyksiä tulevaisuuden autoiluun liittyy? Entä autoilu palveluna? Tässä blogisarjassa Laakkonen avaa autoilijoille selkeämpää ja kirkkaampaa kuvaa autoilusta tänään ja huomenna. Valintoja on tarjolla valtavasti ja ala kehittyy vauhdilla. Haluamme, että suomalainen autoilija pysyy turvallisesti kyydissä ja myös hieman nauttii matkanteosta.

Käytetyn auton osto-opas – 5 vinkkiä ostamiseen.

15. huhtikuu 2021
Mitä pitää huomioida, kun suunnitteilla on ostaa käytetty auto? Miten taata onnistunut valinta ja minimoida riskit käytetyn auton ostamisessa? Laakkosen myyntipäällikkö Tommi Salonen antaa viisi vinkkiä käytetyn auton ostamiseen.

Käytetyn auton ostaminen on monelle houkutteleva vaihtoehto. Suomalaiset haluavat, että käytetty auto on hyvin varusteltu. Etenkin turvallisuuteen ja ajomukavuuteen liittyviä lisävarusteita arvostetaan. Laakkosen myymät käytetyt autot ovat 2–6 vuoden ikäisiä.

Mitä pitää huomioida, kun suunnitteilla on ostaa käytetty auto? Miten taata onnistunut valinta ja minimoida riskit käytetyn auton ostamisessa? Laakkosen myyntipäällikkö Tommi Salonen antaa viisi vinkkiä käytetyn auton ostamiseen.

1) Määrittele käyttötarve. Mieti oma käyttötarpeesi ja mitkä ominaisuudet ovat sinulle autossa tärkeitä: Mikä käyttövoima sopii sinulle?  Haluatko automaatti- vai manuaalivaihteet? Tarvitsetko kenties nelivetoa? Minkä kokoinen auto on haaveissa hankkia? ”Laakkosen myyjät auttavat mielellään tarvekartoituksessa ja sopivan vaihtoehdon löytämisessä. Kannattaa luottaa heidän asiantuntemukseensa. Päämääränämme on tehdä asiakkaista tyytyväisiä ihmisiä.”

2) Luotettava myyjä. Keneltä ostat käytetyn auton? Nyrkkisääntö on, että auto kannattaa valita luotettavan toimijan valikoimasta. Tämä minimoi riskit ja lisää autonoston turvallisuutta. ”Myös hinta on autokaupoissa hyvin kilpailukykyinen.”

3) Kuntotarkastus ja huoltohistoria. Kuntoraportti ja huoltohistoria ovat tärkeitä dokumentteja, jotka on hyvä käydä läpi yhdessä myyjän kanssa. Laakkosen vaihtoautot ovat aina kuntotarkastettuja ja asiakkaan nähtävillä ovat sekä auton kuntoraportti että huoltohistoria. ”Auto on melko arvokas investointi, siksi ihmisten pitäisi vaatia kuntotarkastettuja autoja. On hyvä, että ulkopuolinen taho on tarkastanut auton kunnon.”

”Auto huoltohistoria merkitsee usein enemmän kuin ajetut kilometrit. Auton säännöllinen tarkastaminen ja huoltaminen on tärkeintä. Vähemmän ajettu mutta huonosti huollettu auto ei ole välttämättä järkevä ratkaisu.”

4) Koeajaminen. Auto kannattaa aina koeajaa. Laakkosella sähköinen varausjärjestelmä auton koekäyttöön tai ostamiseen verkossa on ollut suosittu ja paljon käytetty lisäetu. ”Sen kautta pystyy varaamaan mieleisensä auton ja pääsee koeajamaan haluamaansa autoa vaikka samana päivänä. Auto pysyy varattuna kolme päivää. Kun asiakas löytää mieleisensä auton, mutta ei pääse sillä hetkellä sitä kokeilemaan, voi verkon kautta varata auton itselleen kolmeksi päiväksi ilman kuluja.  Näin on helppo varmistaa, ettei auto ehdi mennä toiselle asiakkaalle.”

5)Tulevaisuuden toimenpiteet. Myyjän kanssa on hyvä käydä läpi lähestyvät toimenpiteet, kuten esimerkiksi seuraava huolto. Millaisia toimia ja investointeja on näköpiirissä? ”Huoltaminen on auton perustoimintaa. Elinkaari jatkuu, kun auto huolletaan mahdollisimman hyvin myös käytetyn auton ostamisen jälkeen uudella omistajalla. Tähänkin saa ammattilaisilta apua ja ostajan kannattaa aina ottaa myös tämä puheeksi.”

Teksti: Jonna Vuokola

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä
Hakuvahdit (0)