VERKKOKAUPAN PERUUTTAMISOIKEUS

Kauppasopimus on oikeus peruuttaa syytä ilmoittamatta 14 vuorokauden kuluessa auton vastaanottamisesta. Näitä ehtoja sovelletaan myös vaihtoautojen 14 päivän vaihto-oikeutta käytettäessä vaihdettavan auton palautuksen ja muiden asioiden osalta.

Peruuttamisoikeuden määräaika ja ehdot

Peruuttamisoikeuden käyttämisen edellytyksenä on, että asiakas ilmoittaa Laakkoselle yksiselitteisellä tavalla peruuttavansa kaupan. Peruutus on tehtävä joko nettisivujen peruuttamislomakkeella (suositus) tai vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Sähköpostiviestiin otsikoksi ”Kaupan peruuttaminen” ja viestiin seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi kyseessä oleva auto (merkki, malli ja rekisterinumero), tilaus- ja toimituspäivämäärä ja mistä autoliikkeestä auto on noudettu.

Peruuttamisen määräaikaa on noudatettu, kun peruuttamisilmoitus on lähetetty 14 vuorokauden kuluessa auton vastaanottamisesta. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, ilmoituksen voi tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Pelkkä auton palauttaminen tai noutamatta jättäminen ei riitä, vaan peruutus on tehtävä yllä esitetyllä tavalla. Jos peruutusilmoitusta ei ole tehty yllä mainitun 14 vuorokauden määräajan kuluessa, oikeus peruutukseen poistuu.

Asiakkaan tehtyä peruutusilmoituksen auto on palauttava 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen lähettämisestä liikkeeseen, josta auto on toimitettu. Laakkonen ja asiakas sopivat auton palauttamisesta erikseen. Mikäli asiakas laiminlyö auton palauttamisen määräaikaa, peruutusilmoitus raukeaa ja kauppa jää voimaan.

Laakkosen velvoitteet

Kauppasopimuksen peruuntuessa Laakkonen palauttaa asiakkaalle kaikki saamansa maksusuoritukset.

Palautussumma maksetaan sillä maksutavalla, jota asiakas on käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa neljäntoista (14) vuorokauden sisällä auton palautuksesta. Asiakkaalle ei aiheudu maksusuoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Laakkosella on oikeus pidättäytyä maksujen palautuksesta, kunnes auto on palautettu.

Palautettavan auton kunto

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa auton ominaisuudet ja toimivuus samaan tapaan kuin myymälässä tehtävässä kaupassa. Asiakkaan on pidettävä vastaanottamansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä. Asiakas on vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Peruutusoikeutta ei ole lainkaan, mikäli tilattu auto on erityisesti räätälöity asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin tai sitä on muunneltu asiakkaan toiveen mukaisesti siten, että sen ei katsota vastaavan normaalia myyntivalikoimaa.

Hakuvahdit (0)