Laakkonen sopeuttaa toimintaansa autokaupan markkinatilanteesta ja rakennemuutoksesta johtuen

16. toukokuu 2019

Autoalan heikon markkinatilanteen ja autokonserninsa rakennemuutoksen vuoksi Laakkonen aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintojen uudelleen organisoimiseksi tarvittavilta osin. Tavoitteena on kilpailukyvyn vahvistaminen ja kannattavuuden parantaminen.

Autotoimiala käy parhaillaan läpi digitalisoitumisen myötä tarvittavasta palvelukehityksestä sekä jakelutiepaineista johtuvaa rakennemuutosta, jonka seurauksena ala keskittyy voimakkaasti. Laakkonen tavoittelee muutoksen avulla synergiaetuja ja palvelukokonaisuutta, jotka edellyttävät toimenpiteitä autokonsernin kaikilla organisaatiotasoilla.

Arvioitu säästötarve on noin viisi (5) miljoonaa euroa vuositasolla.

Suunniteltujen toimenpiteiden odotetaan kohdistuvan enintään 90 työtehtävään. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä ovat autoyhtiöt Autotalo Laakkonen Oy, Veljekset Laakkonen Oy ja hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen Oy.

Nyt tehtävät toimenpiteet ovat välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukykymme turvaamiseksi. Merkkiedustuksissamme on tapahtunut merkittäviä muutoksia ja tämän seurauksena myös liiketoiminnalliset tarpeemme ovat muuttuneet. Valitettavasti uuden toimintaympäristön edellyttämät sopeuttamispäätökset ovat aina vaikeita”, sanoo Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Tero Panhelainen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tero Panhelainen, Laakkonen autokonserni, puh. 050 4520 470 tai tero.panhelainen@laakkonen.fi

 

Laakkonen on Suomen suurin autojen vähittäismyyntiketju. Edustamme 12 suomalaisille tuttua automerkkiä ja myymme vuosittain noin 35 000 uutta ja käytettyä autoa. Tarjoamme asiakkaillemme kaikki autoihin liittyvät palvelut myynnistä varaosiin ja merkkihuoltoon. Panostamme voimakkaasti digitaalisiin palveluihin, joiden hyödyntämisessä olemme edelläkävijä autoalalla. Laakkosen autokonserni kuuluu Laakkonen Yhtiöihin, joka on itsenäinen, vahvasti kehittyvä monialayritys. www.laakkonen.fi

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä
Laakkonen
Hakuvahdit (0)