Rallin SM-hopeaa! Onnea Emil ja Mikael!

1. lokakuu 2018

Laakkonen ja SKODA onnittelevat lämpimästi GRX-tiimin SKODALLA ajavia Emil Lindholmia ja Mikael Korhosta SM-sarjan SM1-luokan upeasta hopeamitalista! Kauden päätöskisan jälkeen on aihetta juhlaan - kiitos Emil ja Mikael!

SM TeijoTalot-rallin päätöserikoiskokeelle kilpailun kakkosena startannut Lindholm piti 2,2 sekunnin erolla yleiskilpailun kakkospaikkansa ennen mestaruuden varmistanutta Eerik Pietarista. Mikäli Lindholm olisi jäänyt rallissa kolmanneksi, rallifinaalissa lopulta viidenneksi AT-pisteiden myötä pudonnut Asunmaa olisi ilman aikasakkoa ohittanut Lindholmin 1,5 pisteellä.

Uran kolmannen SM-hopean varmistuminen oli iloinen asia. Kaksi edellistä hopeamitalia Lindholm ajoi rata-autoilun V1600-luokasta kaudella 2013 ja viime vuonna rallin etuvetoautojen SM3-luokasta.

- Tulos oli juuri se, mitä hakemaankin lähdettiin. Kerrankin maltoin ajaa omaa ajoani. En yrittänyt väkisin mitään ja vältin virheitä. Lähdin jokaiselle EK:lle tunnustellen liikkeelle, sillä keli oli haastava. Aamulla oli jopa pakkasta ja en ole koskaan aiemmin ajanut niin kylmässä kelissä sorapyörillä.

- Hyvä viikonloppu ja hyvä päätös rallikaudelle. Ei ensimmäistäkään ajovirhettä, Lindholm iloitsi.

Lindholm sanoo, että tulevaisuudessa kolme SM-hopeaa ei tule hänelle riittämään. Tavoite on ajaa mestaruuksista.

- Pikku hiljaa kultamitaleista pitää jo päästä taistelemaan. Hopeakin on siisti juttu, mutta olen sen verran kilpailuhenkinen kaveri, jolle vain voitot riittävät. Ensi vuonna uusi yritys.

Lindholm kertoo, että ajot tämän kauden osalta ovat mitä suuremmalla todennäköisyydellä ajettu.

- Lähdemme Mikaelin kanssa lokakuun lopulla nuotittamaan Espanjan MM-rallin, mutta muuta ohjelmaa ei ole tiedossa. Tässä on paljon duunia edessä ensi kautta rakentaessa. Nyt panostamme kaikki paukut siihen, että saisimme rakennettua hyvän ajo-ohjelman kaudelle 2019.

Lopputulokset; SM TeijoTalot-ralli, Salo-Turku:

 1. Nikolai Gryazin (LAT) – Jaroslav Fedorov (RUS) Skoda Fabia R5 50:16,8
 2. Emil Lindholm – Markus Korhonen Skoda Fabia R5 + 21,2
 3. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 + 23,4
 4. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 40,3
 5. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Skoda Fabia R5 + 47,5

SM1-luokan epäviralliset SM-loppupisteet:

 1. Eerik Pietarinen 149,5
 2. Emil Lindholm 104
 3. Teemu Asunmaa 98
 4. Nikolai Gryazin (LAT) 94,5
 5. Juha Salo 62
 6. Marko Mänty 59

 

 

 

 

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä
Laakkonen
Hakuvahdit (0)