Uusi 2018 Mazda6 saavutti 5 tähteä Euro NCAP testeissä

29. lokakuu 2018

  • Ensimmäinen 5 tähteä saavuttanut Mazda uudistuneissa 2018 Euro NCAP -kolaritestessä
  • Laajempi kattaus i-Activsense turvallisuusteknologioita ja parantunut jalankulkijan turvallisuus

Leverkusen, 24 lokakuuta 2018. Uusi 2018 Mazda6 on saavuttanut täyden viiden tähden tuloksen Euro NCAP:in uudistuneissa ja vaativammissa kolaritesteissä.

Avain uuden Mazda6:n menestykseen on kehitys voimakkaassa korin törmäysvoimaa vastaanottavassa ja kevyessä Mazdan SKYACTIV-Body arkkitehtuurissa. Aiempaa laajempi valikoima i-ACTIVSENSE turvateknologioita helpottaa kuljettajaa havaitsemaan potentiaalisia riskejä ja vähentää vahingon tai loukkaantumisen todennäköisyyttä, niin matkustajille kuin jalankulkijoillekin.

Neljästä Euro NCAP -testien kategoriasta – aikuinen matkustaja, lapsi-matkustaja, jalankulkijan turvallisuus ja turvallisuusavustin, Mazda6 paransi arvosanaansa, tai sai vähintään saman arvosanan kuin edeltäjänsä vuonna 2013.

Uuden Mazda6:n aikuisen matkustajan kategorian tulos parani 3%, erinomaiseen 95%:iin. Maksimitulos saavutettiin edestäpäin tulevilla törmäyksillä auton paikallaan ollessa, sekä sivulta osuvista este, ja tolppa iskutesteistä. Lapsimatkustajan turvallisuus tulos nousi 14 -prosentista 91 -prosenttiin, saaden maksimipisteet sekä edestä että sivuilta tulevien iskujen kategoriassa. Hyvä 66% tulos jalankulkijan turvallisuudessa oli sama kuin edellisessä mallissa. Uusi Mazda6 saavutti vakuuttavan 73% tuloksen turva-avustimien kategoriassa.

Kasvattaen jo yleistyneiden i-ACTIVSENSE turvavarusteiden määrää entisestään uusi Mazda6 sisältää mm. uudistetun adaptiivisen vakionopeussäätimen, parannellut adaptiiviset LED – ajovalot, älykkään nopeusavustimen, ja 360-asteen näkymän kamerajärjestelmän.
Jalankulkijan turvallisuutta on ehostettu aktiivisella konepellin muotoilulla.

Erinomaiset dynaamiset ajo-ominaisuudet ovat osittain syynä uuden Mazda6:n viiden tähden Euro NCAP tulokseen. Tulokseen vaikuttavat responsiiviset ja ennustettavat kiihdytys, jarrutus,
sekä ohjaus -ominaisuudet. Auton ollessa helpompi käsitellä turvallisesti, nämä ominaisuudet helpottavat potentiaalisten onnettomuuksien välttämisessä ja parantaen samalla ajamisen hauskuutta.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä
Laakkonen
Hakuvahdit (0)